Det här är AgentHome!

Hej allihopa! Jag är Maria, och det här är min blogg. Mitt stora intresse här i livet är homestyling och homestaging, och givetvis också inredning i största allmänhet. Men jag tycker att homestaging är fascinerande och en riktig utmaning. För er som kanske inte vet vad homestaging är så handlar det om att möblera och inreda en bostad så att den ser så fräsch och attraktiv ut som möjligt, med mål att locka folk att vilja köpa den. Just det, att man måste ignorera sin personliga smak, och försöka tillfredsställa den stora massan känns riktigt spännande. Att det vidare målet med homestaging är att få bostaden att se bättre ut än den egentligen är gör det hela ännu mer utmanande. Hur får man ett mörkt och litet rum att kännas ljust och luftigt, till exempel?

vardagsrum2

Härligt vardagsrum med soffor & fåtöljer

Men Homestaging är inte det enda jag är intresserad av, givetvis inte. Jag kommer inte bara att skriva om homestaging här, för det skulle bli lite väl insnöat. Även om homestaging är huvudfokuset, så kommer jag inte att låta det begränsa mig. Jag skriver om vad jag vill helt enkelt. Det är min blogg och här bestämmer jag! Ärligt talat så vet jag faktiskt inte vilken riktning den här bloggen kommer att ta. Vi får se vad som händer, och det är lika spännande för mig som det är för er!

Varför kallar jag då min blogg för AgentHome? Det finns en enkel och fullständigt logisk förklaring till det. Någon som homestagear är ju som en hemlig agent. Helst ska ju ingen veta att lägenheten blivit homestagead, utan tro att den är ”som vanligt” om än lite mer välstädad. Homestageare är helt enkelt inredningsvärldens motsvarighet till hemliga agenter!

Slutligen så frågan som säkert är på allas läppar: är homestaging ditt jobb, eller ”bara” ett intresse? Sanningen är att jag tyvärr ännu inte jobbar som homestageare, utan det är något jag har ett brinnande intresse för. Ett par gånger har jag hjälpt vänner när de skulle sälja bostadsrätter, men då självklart utan att ta betalt för det. Att kunna prova på lite homestaging i praktiken var tillräckligt med lön för mödan.