Drömmen om ett växthus

Jag är ingen odlare. Det kan jag inte påstå. Så därför låter det kanske konstigt att jag länge haft en dröm om ett eget växthus. För det är ju det man gör i växthus – man odlar. Men kanske inte bara. Tänk er ett växthus à la Ernst Kirschsteiger typ. Det är inte bara en plats att driva upp plantor i, kanske inte alls något sådant, utan det är en oas. Ett ställe dit man kommer för att trivas, för att koppla av. För att njuta av växter – visst, men det behöver inte vara så komplicerat. Det kan räcka med växter i krukor, eller kanske en liten låda med kryddväxter. Och så någon mysig soffa eller liknande där man kan sitta och bara trivas.

Det låter ändå spännande
Med det sagt så skulle jag dock vilja prova på att odla lite. Jag skulle till exempel älska att kunna gå och plocka tomater direkt från mitt egna växthus. Tänk att få ströva ut i trädgården, kliva in i växthuset, känna hur doften av grönt slår emot en och plocka en solvarm tomat från en kvist som man lägger på sin smörgås och äter ute i gräset med bara fötter och en god bok. Känner ni känslan? Jag gör det. Och jag vill verkligen, verkligen ha den. Jag tror att ett växthus skulle vara lite som meditation för mig. Det är i alla fall så jag ser det framför mig.

Behöver en gård först
Men nu kommer vi ju till det tråkiga. Jag har ju inte ens en gård. Jag bor i lägenhet, och här finns det ingen möjlighet att ha ett fint växthus. Ja, inget växthus alls om man ska vara exakt. Inte ens ett litet på balkongen, för jag har ingen balkong. Så växthuset är fortfarande bara en dröm, en del av den stora drömmen om ett hus. Så här på vintern drömmer jag mig ofta bort till hur det hade varit om jag hade haft en egen trädgård. Fast i drömmen så är det ju alltid sommar, förstås. Ska man vara ärlig så är det ju ganska skönt att bo i lägenhet på vintern då man ju slipper skotta en massa snö. På sommaren är det visserligen gräsklippning som gäller om man har en trädgård, men jag har inget emot att klippa gräs. Tvärtom tycker jag att det kan vara ganska mysigt. Och det doftar ju så gott. Snöskottning är jag dock inget fan av så det är ju helt klart ett minus med att bo i hus.

Slutsvamlat nu
Nåväl, nu ska jag inte pladdra mer om det här. Jag hade bara inget att skriva om just nu och så kom jag att tänka på det här med växthus. Men nu går vi tillbaka till ämnet – homestaging. Som visserligen också handlar om växt hus då, men visste ni att ett fint växthus är himla bra om man ska sälja sitt hus? Det kan öka värdet på huset. Men då gäller det som sagt att man har lagt ner lite tid på att även homestaga växthuset. Med typ någon vacker stol, en snygg vattenkanna och sådant. Jag kanske borde skriva lite mer om homestaging av växthus, i ett separat inlägg alltså. Ja, så får det bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *