Hjälp åt far & mor

Robotgräsklippare är inte någonting som jag tänkt speciellt mycket på, främst då därför att jag inte behöver en. Robotdammsugare, däremot… men trots det så har jag nu i helgen fått vara med och välja ut en ny robotgräsklippare. Det handlar om mina kära föräldrar som vill införskaffa en, och då de inte känner sig så bekväma med tocken däringa modern teknik så vände de sig till mig. Inte för att jag är någon teknikexpert, men lite förstår jag ju. Valet stod mellan flera robotgräsklippare med höga betyg i bäst-i-test, och det var inte helt lätt. Det gällde att väga pris mot prestanda på ett bra sätt.

Till slut stod valet mellan två modeller: Husqvarna Automower 308 och Gardena R 70 Li. Till slut föll valet på Husqvarnas, trots att den var lite dyrare. Den hade lite bättre kapacitet än Gardenas, samtidigt som den också verkar vara lite mer lättanvänd. Priset ligger några tusen över, men i mitt tycke verkar den vara värd lite extra. Jag hoppas verkligen jag har rätt, så att mina föräldrar inte betalat extra pengar helt i onödan. Men att vi köpte robotgräsklipparen nu, mitt under vintern, tror jag var en bra idé och att vi på så sätt fick ett bättre pris: det var i alla fall nedsatt mot normalpriset en bit.

Nu ser jag riktigt fram mot att se den i aktion i sommar. Att den fungerar är ju klart, men det ska bli spännande att se hur den far omkring där på egen hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *