Mer om kosttillskott och hälsokost

Senast skrev jag om en del enkla sätt att må bättre inombords genom exempelvis kokosolja och chiafrön. Men det är inte slut med det utan jag har fortsatt att utforska det här med hälsokost av olika slag. Det är riktigt intressant och det finns så mycket som jag inte visste innan om näringsämnen och kosttillskott som gör stor skillnad. Jag håller på att bli ett riktigt hälsofreak känns det som! Men det trivs jag med, både fysiskt och mentalt. Och så det här med att jag lär mig någonting nytt mest hela tiden. Det är hur häftigt som helst även om vissa av mina vänner tycker att jag pratar lite väl mycket om det. Så är det ju när man upptäcker någonting nytt och går in för det med själ och hjärta! Dock så ska jag försöka bättra mig på den punkten så att kompisarna fortsätter att ut med mig… det är ju ett under att de gjorde det redan innan!

Kosttillskott – överskattat?
Försäljningen av hälsokost och kosttillskott har ökat kraftigt under flera år i Sverige, och när någonting blir populärt så kommer ofelbart en motreaktion. Det varnas för att vi äter för mycket kosttillskott, mer än vi egentligen behöver och ditten och datten. Och det är klart; det finns en del tillverkare och försäljare som kanske inte är helt seriösa, men det är inte vanligt, speciellt inte numera. Marknaden har reglerats. För hårt enligt vissa. För inte så länge sedan publicerades en debattartikel i Göteborgs-Posten som påpekade just detta. I sin vilja att skydda det svenska folket så har förbuds-Sverige visat sitt fula tryne, och ofta med bristande kunskap i bagaget. Visst ska kosttillskott regleras, men nuvarande regleringar är, som påpekas i debattartikeln, väl godtyckliga.

Omega-3 – erkänt bra
Ett kosttillskott som dock är erkänt bra är Omega-3 fettsyror, som fås från fiskolja, eller genom att äta fet fisk. För oss som inte är så förtjusta i fet fisk så är kosttillskott med fiskolja ett bra alternativ, som gör att vi får i oss nödvändig Omega-3. Själv köper jag Arctic Omega-3 från Svenskt Kosttillskott och är mycket nöjd med det. Skillnaden är faktiskt märkbar, genom att bland annat min hud känns fräschare och inte så torr. Dessutom känner jag mig skarpare i knoppen. Båda saker som Omega-3 sägs kunna hjälpa till med. Så jag kommer att fortsätta med mina Arctic Omega-3 ett bra tag till.

Vad finns det mer som är värt att prova?
Nu undrar jag om någon läsare har ett bra tips på kosttillskott eller hälsokost som de själva använder. Vad fungerar för er och hur har ni märkt av skillnader? Jag läser en hel massa men jag tror att det ändå är bra att lyssna på andra som använder kosttillskott, vad deras erfarenheter är. Det gäller i och för sig inte bara kosttillskotten utan också märkena och de butiker där de köpts. Vilka märken tycker ni är bra? Vilka butiker tycker ni ger en bra service? Dela med er av era erfarenheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *