Perfekta gardiner för homestaging

En sak som man inte ska glömma när man försöker homestagea en lägenhet är fönstren. Den vanliga regeln är ju att man ska släppa in så mycket ljus som möjligt då det gör att bostaden ger ett positivt, öppet och luftigt intryck. Men kala fönster utan gardiner är heller inte speciellt inbjudande, och ibland kan det också vara så att man släpper in för mycket ljus. Gardiner är med andra ord någonting som fönster alltid ska ha för att en bostad ska ge så bra intryck som möjligt. Då är frågan: vilken sorts gardiner ska man välja? Jag har själv en favorit som jag brukar använda mig av som jag tycker fungerar till i princip alla större fönster.

Panelgardiner ger ett elegant intryck

panelgardiner

En fin orange panelgardin.

Jag använder mig vanligtvis av panelgardiner helt enkelt för att de ger ett elegant och luftigt intryck vilket är vad de flesta är ute efter. Panelgardiner är en slät gardin på mellan 35-65 cm och som oftast är mycket lång. Den hänger längs med fönstret vilket gör att man enkelt kan få så mycket ljusinsläpp som man önskar. Jag använder faktiskt panelgardiner hemma privat också, så jag kanske är lite partisk. Men min erfarenhet är definitivt att det fungerar extremt bra vid homestaging.

Bara av den anledningen så har jag flera olika sorter hemma, för att kunna homestagea lägenheter och hus på bästa vis. Okej, dessutom innebär det att jag kan variera mina gardiner hemma så mycket jag vill, men det har inte med saken att göra! Det är helt och håller av professionella skäl som jag köpt dem, *host*host*. Det är ju bara bra om man kan förena det nyttiga med det nöjsamma.

Mönstrade eller enfärgade?
På frågan om man ska ha mönstrade eller enfärgade panelgardiner så säger jag enfärgade, utan någon som helst tvekan. Mönstrade gardiner kan visst vara fint, men när det gäller panelgardiner så anser jag att det är enfärgade som gäller. Möjligen kan de ha något väldigt enkelt och diskret mönster, men inte mer. Ett utmärkande mönster förtar en hel del av deras elegans, i mitt tycke.

Dessutom: panelgardiner ska vara lite halvt genomskinliga, så pass mycket att de släpper igenom en del ljus. Det gör att de känns extra luftiga och ljusa. När det gäller färg är det mer upp till var och en att välja och här tycker jag att man kan experimentera lite. Vita panelgardiner är aldrig fel, men det kan bli lite småtråkigt, så jag föredrar färgade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *